Kako uzimati tablete Diklofenak

Diklofenak je jeftin i stoga najčešći lijek koji pomaže u uklanjanju većine vrsta boli. Međutim, kako bi se izbjegla pojava nuspojava, potrebno je uzeti tablete Diklofenaka u skladu s uputama i na recept liječnika. Ali ako je bol nepodnošljiva, a čekanje hitne pomoći više nije moguće, opće informacije o uzimanju lijekova neće biti samo relevantne, nego i korisne.

Kada mogu uzeti tablete Diklofenak?

Zbog činjenice da je farmakološki učinak lijeka: smanjenje temperature, uklanjanje boli i ublažavanje upala, neki mogu misliti da je diklofenak lijek za sve. Međutim, unatoč prilično opsežnom području izlaganja, u većini slučajeva, lijek o kojem se radi propisan je za bolesti mišićno-koštanog sustava različitih etiologija.

Diklofenak se također koristi za liječenje bolesti kao što su:

 • reumatoidni artritis, gihtni artritis, osteoartritis zgloba (kralježnica);
 • blaga ili umjereno jaka bol, koja je praćena upalnim sindromom: neuralgija, glavobolja, migrena, zubobolja;
 • postoperativna bol;
 • bolesti uha, nosa i grla (kao kombinirana terapija, kada se pojavi simptom boli);
 • groznica tijekom bolesti akutnih respiratornih infekcija i SARS-a.

Diklofenak je dobio posebnu popularnost među starijim stanovništvom, jer je vrlo učinkovit za bolove u leđima i donjem dijelu leđa.

Kako diklofenak utječe na tijelo?

Diklofenak tablete se uzimaju često, ali u isto vrijeme malo ljudi razmišlja o tome što se događa u tijelu kada se koristi propisana pilula. Pokazalo se da tableta koja se uzima Diklofenak narušava normalan metabolizam arahidonske kiseline, što izaziva pojavu upalnih procesa. Zbog inhibicije tvari odgovorne za pojavu boli, nakon uzimanja jedne pilule, pacijent počinje osjećati postupno smanjenje intenziteta neugodnih osjećaja.

Važno je napomenuti da je postizanje najznačajnijeg učinka moguće jedino ispravnim uzimanjem diklofenaka. Stoga je za brzo poboljšanje stanja potrebno strogo pridržavati se doze, a potrebno je obratiti posebnu pozornost na dob pacijenta.

Tablete za doziranje u obliku diklofenaka

Kako piti diklofenak tablete? Koliko je dovoljno za ublažavanje stanja i uklanjanje boli? Pokušajmo shvatiti.

Oblik tableta diklofenaka dostupan je u dva oblika: 25 mg i 50 mg. Nemoguće je naći tablete od 100 mg koje se prodaju, stoga se u slučaju akutne boli mogu uzimati dvije tablete odjednom. Važno je odmah napomenuti da maksimalna dnevna doza iznosi 150 mg. Zbog činjenice da Diklofenak ima neke kontraindikacije, uzimanje ovog oblika nije preporučljivo za djecu mlađu od 6 godina, kao i za dojilje i trudnice.

Smatra se da je lijek namijenjen odraslima i djeci starijoj od 6 godina.

Lijek se mora uzeti odmah nakon obroka, bez žvakanja, pijenja vode. Jedinstvena norma - 25-50 mg 2 ili 3 puta dnevno. Ova doza nije konačna, jer u svakom pojedinačnom slučaju količina lijeka može se mijenjati i gore i dolje.

Ako je pacijent dijete, trebate se voditi sljedećim dozama:

 • 6-7 godina, 25 mg jednom dnevno
 • 8-11 godina na 25 mg 2 ili 3 puta dnevno
 • 12-14 godina starosti 25-50 3 puta dnevno

Liječenje djece, kao i odraslih, treba biti pod izravnim nadzorom liječnika.

izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/diclofenak__11520
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=5d8a978b-56fd-4465-bfa0-907ab6103f33t=

Pronašli ste bug? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Tablete diklofenaka: upute za uporabu

Tablete diklofenaka - nesteroidni protuupalni lijek.

Djeluje protuupalno, analgetski, antiplatetski i antipiretički. Najučinkovitije za upalne bolove. Koristi se za simptomatsko liječenje bolesti mišićno-koštanog sustava, smanjenje različitih vrsta bolnog sindroma.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o diklofenaku: potpune upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpune i nepotpune analoge lijeka, kao i osvrte na osobe koje su već koristile diklofenak tablete. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Kliničko-farmakološka skupina

Uvjeti prodaje u ljekarni

Prodano bez recepta.

Koliko košta tableta diklofenaka? Prosječna cijena u ljekarnama je na razini od 20 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Tableti se formiraju: tablete u f / c ljusci 25 mg, u p / o ljusci 25 i 50 mg, usporavaju 100 mg.

 • Sastav tableta u enteričkom ljusci 25 ili 50 mg diklofenak natrij, dikalcijev fosfat, škrob, magnezijev stearat, polivinil pirolidon K30, pročišćeni talk, celuloza acetat, indorezin, dietil ftalata, karmoizinovy ​​lakova, titan dioksid, Bulka 4R lakova, željezo oksid crveno i žute,

Farmakološki učinak

Potiskuje eksudativne i proliferativne faze upale. Smanjuje količinu serotonina, histamina i bradikinina, povećava prag percepcije receptora za bol; smanjuje koncentraciju PG u središtu termoregulacije, povećava prijenos topline, smanjuje tjelesnu temperaturu; inhibira agregaciju trombocita.

Indikacije za uporabu

Oblik tableta diklofenaka propisan je za ublažavanje boli u napadima psorijaznog, gihta, juvenilnog artritisa, ozljeda ligamenata i zglobnog aparata zgloba koljena.

Tablete se mogu koristiti za bol u kralježnici. Nastaju zbog osteohondroze i degenerativnih promjena u intervertebralnim diskovima. Upotrebljava se u kršenju bedrenih i lumbalnih živaca, tunelskom sindromu zgloba ili zglobova lakta. Nezamjenjiv je u slučaju ozljede, istezanja ili dislokacije, uključujući sportaše i ljude koji rade u fizički teškim industrijama.

kontraindikacije

Kontraindikacije za uporabu tableta:

 • upalna bolest crijeva;
 • pogoršanje gastrointestinalnih lezija (erozivni i ulcerativni);
 • krvarenje iz probavnog trakta;
 • teškog zatajenja bubrega ili jetre;
 • stanje nakon operacije bajpasa koronarne arterije;
 • trudnoća i dojenje;
 • "Aspirin trijada" - netolerancija na NSAID lijekove u bolesnika s bronhijalnom astmom i nosnim polipima;
 • djeca do 6 godina za 25 mg tablete, druge doze su kontraindicirane do 18 godina;
 • netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, patologija apsorpcije glukoze-galaktoze.

Propisuje se s oprezom u sljedećim stanjima: upalna bolest crijeva, alkoholizam, erozivni i ulcerativni gastrointestinalni poremećaji, kronični (bez pogoršanja), dijabetes, divertikulitis, inducirana porfirija, bronhijalna astma, anemija, kongestivno zatajenje srca, edematozni sindrom, arterijska hipertenzija, zatajenje jetre,, stanje nakon ozbiljnih kirurških intervencija, starost, sistemske patologije vezivnog tkiva.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Kontraindicirano u III. Tromjesečju trudnoće. U I. i II. Tromjesečju trudnoće treba primjenjivati ​​pod strogim indikacijama iu najmanjoj dozi.

Diklofenak prodire u majčino mlijeko. Ako je potrebno, treba prekinuti imenovanje lijeka tijekom dojenja za dojenje.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazuju da diklofenak u obliku tableta treba uzimati oralno, bez žvakanja i pijenja vode, po mogućnosti 30 minuta prije obroka (za postizanje brzog terapijskog učinka). Također je moguće uzeti lijek prije, tijekom ili nakon obroka.

 • Djeca od 15 godina i odrasli Diklofenak se propisuje 2-3 puta dnevno, 25-50 mg (maksimum - 150 mg dnevno). Nakon poboljšanja, doza se postupno smanjuje i prenosi na terapiju održavanja - 50 mg dnevno.

Kada se liječi juvenilni reumatoidni artritis, dnevna doza može se povećati na 3 mg / kg tjelesne težine.

Za djecu, lijek se obično propisuje u sljedećim dozama (pojedinačno / dnevno):

 • 6-7 godina (20-24 kg) - 25/25 mg;
 • 8-11 godina (25-37 kg) - 25 / 50-75 mg;
 • 12-14 godina (38-50 kg) - 25-50 / 75-100 mg.

Koliko dugo mogu koristiti?

Većina patologija i komplikacija povezanih s uporabom ovog lijeka javljaju se u pozadini trajanja liječenja. Kako uzimati tablete Diklofenak kako bi spriječili neugodne simptome? Prije svega, proces treba pratiti liječnik. Odraslim pacijentima se prepisuje 2-3 tablete dnevno. Doza se smanjuje s početkom poboljšanja.

Trajanje prijema ne smije biti dulje od 2 tjedna, osim u teškim slučajevima.

Nuspojave

Kada se uzimaju oralno, moguće su sljedeće nuspojave: dispeptički simptomi, erozivni i ulcerativni lezije probavnog kanala, perforacija njegovih zidova, krvarenje iz želuca i crijeva, povećana pospanost, vrtoglavica, reakcije preosjetljivosti, razdražljivost.

predozirati

Simptomi: mogući su hipotenzija, zatajenje bubrega, konvulzije, gastrointestinalna iritacija ili respiratorna depresija.

Liječenje: nema specifičnog antidota. U slučaju akutnog trovanja potrebno je što prije zaustaviti apsorpciju lijeka iz gastrointestinalnog trakta. Prikazano je ispiranje želuca, imenovanje aktivnog ugljena i druge simptomatske i potporne terapije. Primjena forsirane diureze, dijalize ili transfuzije krvi teško je opravdana zbog činjenice da su NSAID-i uvelike povezani sa serumskim proteinima i imaju opsežan metabolizam.

Posebne upute

U razdoblju liječenja lijekovima treba provoditi sustavno praćenje periferne krvi, jetre, funkcije bubrega, izmet u prisustvu krvi.

Pacijenti koji uzimaju lijek trebali bi se suzdržati od aktivnosti koje zahtijevaju povećanu pozornost i brze mentalne i motoričke reakcije, konzumaciju alkohola.

Interakcija lijekova

 1. Smanjuje učinak hipoglikemijskih sredstava.
 2. Smanjuje učinak hipotenzivnih i hipnotičkih lijekova.
 3. Acetilsalicilna kiselina smanjuje koncentraciju diklofenaka u krvi.
 4. Povećava koncentraciju digoksina u plazmi, metotreksata. litij i ciklosporinski lijekovi.
 5. Istovremena primjena paracetamola povećava rizik od razvoja nefrotoksičnog djelovanja diklofenaka.
 6. Cefamundol, cefoperazon, cefotetan, valproična kiselina i plikamicin povećavaju učestalost hipoprotrombinemije.
 7. Preparati ciklosporina i zlata povećavaju učinak diklofenaka na sintezu prostaglandina u bubrezima što povećava nefrotoksičnost.
 8. Istovremena primjena s etanolom, kolhicinom, kortikotropinom i preparatima Hypericum povećava rizik od krvarenja u gastrointestinalnom traktu.
 9. Smanjuje učinak diuretika, a pod utjecajem diuretika koji štede kalij povećava rizik od hiperkalemije; u pozadini antikoagulansa, trombolitičkih agensa (alteplaza, streptokinaza, urokinaze) - rizik od krvarenja (obično iz gastrointestinalnog trakta).
 10. Diklofenak pojačava učinak lijekova koji uzrokuju fotosenzibilizaciju, a lijekovi koji blokiraju tubularnu sekreciju povećavaju koncentraciju u plazmi diklofenaka, čime se povećava njegova toksičnost.
 11. Povećava vjerojatnost nuspojava drugih NSAID i glukokortikosteroidnih lijekova (krvarenje u probavnom traktu), toksičnost metotreksata i nefrotoksičnost ciklosporina.

Recenzije

Pokupili smo neke recenzije ljudi o tabletama diklofenaka:

 1. Irina. Imam artritis i giht. Nakon što je liječnik propisao piti tablete diklofenaka. Simptomi se vrlo loše smanjuju, bol gotovo ne nestaje, ostaci zglobova i ukočenost ostaju. Štoviše, želudac je također jako pogođen. Kad sam se ujutro probudila nakon što sam je uzela, primijetila sam da mi je želudac otekao, bio sam malo bolestan i bilo je blage mučnine. Nakon čitanja uputa, shvatio sam da su nuspojave lijeka mnogo veće od ljekovitih svojstava. U budućnosti nisam uzimala ovaj lijek. Liječnik je pronašao odgovarajuću alternativu.
 2. Tatjana. Diklofenak je široko korišteno analgetsko i protuupalno sredstvo. Moj suprug i ja često smo prepisivali ovaj lijek u drugačijem obliku doziranja, kada su me zabrinjavale boli u leđima i zglobovima. Lijek brzo ublažava bol, ali kad se propisuje dugotrajno liječenje, trpi gastrointestinalni trakt. Stoga se suzdržavamo od uzimanja što je više moguće i odabira benignih lijekova.
 3. Anatolij. U slučaju ozbiljnih kroničnih bolesti, te se pilule ne mogu izliječiti, one će samo ukloniti simptome. Imam kroničnu bolest. U prosjeku prihvaćam jednom godišnje, a najčešće se u to vrijeme već pojavljuju bolovi u zglobovima, ukočenost ujutro i oteklina. Općenito, dobar lijek, jeftin.

analoga

Ako iz nekog razloga trebate zamijeniti pilule, tada možete odabrati jedan od sljedećih analoga lijekova:

 • ibuprofen;
 • sulindak;
 • ortofen;
 • naproksen;
 • Diklak;
 • tenoksikam;
 • Klofezon;
 • piroksikam;
 • Neurodiclovit;
 • Indometacin.

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Pripreme čuvajte na suhom, tamnom mjestu, izvan dohvata djece, na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C.

Rok trajanja - 3 godine. Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Diklofenak u ampulama - tijek liječenja, upute za uporabu i pregledi

Pripravci iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova (skraćeno NSAID) utječu na enzim, koji je ključan u transformaciji arahidonske kiseline u ljudskom tijelu. Cikloksigenaza pretvara ovu kiselinu u leukotriene i druge tvari koje uzrokuju upalu.

Osim toga, te tvari uzrokuju bol. Diklofenak u injekcijama, u mastima i tabletama ima protuupalni i analgetski (analgetski) učinak, stoga se koristi za neurološke i reumatološke bolesti.

Oblik oslobađanja i sastav lijeka diklofenak

Ovaj članak razmatra karakteristike lijeka za injekcije. Sastav jedne ampule diklofenaka 25 ili 75 mg natrijevog diklofenaka (sol), otopljen u alkoholu i vodi za injekcije.

Uz diklofenak za injekcije (u ampule), u liječenju koristite oblik lijeka u obliku tableta, čepiće (rektalne supozitorije), masti i gelove. To jest, lijekovi s ovim spojem u sastavu topikalnih masti i krema, supozitorija, kao i sistemski lijekovi koji uključuju injekcije diklofenaka.

Diklofenak: upute za uporabu

Da biste pravilno ili djelotvorno koristili ovaj ili onaj lijek, pogotovo kada ga morate koristiti sami, bez savjeta svog liječnika, morate pročitati upute za uporabu.

Navedene su indikacije, kontraindikacije, doziranje lijekova i druge važne karakteristike. Ipak, opasno je koristiti ovaj lijek sam, zbog rizika od netolerancije, razvoja čireva u okviru gastropatije povezane s NSAID-ima.

Priče naših čitatelja!
"Sam sam izliječio bol u leđima. Prošla su 2 mjeseca otkad sam zaboravila na bol u leđima. Oh, kako sam patila, boli me leđa i koljena, nedavno nisam mogla hodati kako treba. Koliko sam puta išla u poliklinike, ali tamo propisane su samo skupe pilule i masti, od kojih se uopće nije koristilo.

I sada je prošao sedmi tjedan, jer se stražnji zglobovi nisu malo uznemirili, dan kasnije idem na posao u seosku kuću i hodam 3 km od autobusa, pa idem lako! Sve zahvaljujući ovom članku. Svatko tko ima bol u leđima je obavezno pročitati! "

Značajke sastava i farmakološkog djelovanja lijeka

Već je opisan sastav jedne ampule diklofenaka. Osim natrijeve soli u sastavu postoje i otapala - benzil alkohol i injekcijska voda. Kao što možete vidjeti, u pripravku lijeka gotovo da i nema pomoćnih spojeva.

Diklofenak se odnosi na protuupalne lijekove iz kategorije NSAR. U usporedbi s drugim lijekovima ove skupine, diklofenak zauzima središnje mjesto za ulcerogene, kardiotoksične učinke i učinke na proces upale i boli.

Ostali lijekovi - Ibuprofen, Aertal, Acetilsalicilna kiselina - ili imaju snažan protuupalni učinak, dok vrlo snažno djeluju na želučanu sluznicu s nastankom čireva, ili je terapijski učinak slab, ali se čirevi formiraju vrlo rijetko i uz snažan višak terapijske doze. Pročitajte više ovdje: upute za uporabu ibuprofena.

Indikacije za uporabu diklofenaka

S obzirom na široku raznolikost ljekovitih svojstava koja djeluju ovim lijekom, diklofenak se može koristiti za velik broj bolesti zglobova i neuroloških bolesti. Osim što lijek ublažava bolove, smanjuje oticanje, oticanje zglobova, enteze (vezivanje ligamenata za kosti), ligamente.

U kojim se akutnim situacijama primjenjuje diklofenak (injekcije)?

 • Napad gihtnog artritisa (kolhicin se koristi u stranim zemljama, ne proizvodi se u Rusiji, stoga je najučinkovitiji lijek za ublažavanje boli kod gihta diklofenak);
 • Pogoršanje osteohondroze kralježnice;
 • Reumatoidni artritis;
 • Traumatsko oštećenje ligamenata, mišića, tetiva. Što je tendinozna tendinija pročitajte ovdje.
 • Deformirajući osteoartritis (s ovom bolešću, diklofenak ne samo da anestezira i eliminira sinovitis, nego također sprečava uništavanje hrskavice i temeljne kosti);
 • Reumatoidne lezije zglobova šake, stopala;
 • Spondylopathy (oštećenje zglobova kralježnice), uključujući seronegativni spondilitis (s psorijatičnim lezijama, ankilozantnim spondilitisom, reaktivnim artritisom s infekcijama genitourinarnog sustava, gastrointestinalnim traktom);
 • Polimijalgijc.

Bol i krckanje u leđima tijekom vremena mogu dovesti do strašnih posljedica - lokalnog ili potpunog ograničenja pokreta, čak i invaliditeta.

Ljudi koji su naučili iz gorkog iskustva koriste prirodne lijekove koje ortopedi preporučuju da liječe leđa i zglobove.

Kontraindikacije za lijek

Najopasnija nuspojava je krvarenje iz čira želuca ili dvanaesnika. Dakle, na prvom mjestu među kontraindikacijama za uzimanje diklofenaka su bolesti želuca (gastritis, peptički ulkus).

I također:

 1. Aspirinska astma (bronhospazam kao odgovor na uzimanje NSAR).
 2. Patologija želuca i dvanaesnika.
 3. Trudnoća.
 4. Dojenje.
 5. Djeca do 12-13 godina.
 6. Promjena slike crvene krvi.
 7. Kolitis.

Doziranje i rukovanje ampulom

Doza lijeka je 75 mg na samom početku liječenja. To znači da je za prvu intramuskularnu injekciju lijeka dovoljna 1 ampula. Nadalje, kako bi se postigao potpuniji učinak terapije, potrebno je koristiti višu dozu. Maksimalna dnevna doza lijeka - 150 mg - sadržaj 3 ampule diklofenaka.

No, ipak, izbor količine lijeka mora provoditi liječnik pojedinačno za svaki pojedini slučaj bolesti. Doista, gastropatija je neizbježna kada je doza premašena u odnosu na predispoziciju (gastritis, čireve ili erozivne lezije).

Kako napraviti injekciju?

Prva doza lijeka za brzi početak djelovanja u akutnoj situaciji trebala bi biti u obliku intramuskularne injekcije. Pravilno napraviti metak u mišić može biti, nakon odabira pravo mjesto za ubrizgavanje igle. Bolje je ako je to glutealna regija, naime njen gornji lateralni kvadrant.

Štrcaljka mora biti ispravno odabrana: ovo je štrcaljka od pet miligrama s dugom iglom. Korištenjem kraće igle i štrcaljke manjeg volumena može doći do pada tvari u mišić, ali u potkožno tkivo. To može biti hematom u najboljem slučaju, nekroza - u najgorem slučaju.

Kako biste izbjegli komplikacije (hematom, infekciju), morate svakodnevno ubadati različite stražnjice. Za pravilan učinak diklofenaka potrebno je nakon davanja injekcija upotrijebiti tijek tableta (na primjer, Diclof).

Tijek liječenja

Za cjeloviti tretman potrebno je 5-6 dana ubrizgati diklofenak. No, nakon tog razdoblja, potreban je postepeni prijelaz na oblik tableta NSAID. Opći tijek liječenja je 14-21 dan.

Nuspojave

Što je veća doza, to je tijelo više alergično, to je vjerojatnije da će se pojaviti neželjeni učinci. Mogu se pojaviti na bilo kojem sustavu ljudskih organa.

Češće je zahvaćen gastrointestinalni trakt. Naposljetku, poremećeno je djelovanje enzima cikloksigenaze-1, koji je odgovoran za upalu, i cikloksigenaze-2, koja štiti želudac od kiselinske agresije. Kod primjene diklofenak injekcija na pozadini kronične patologije želuca ili dvanaesnika, smanjuje se zaštita sluznice želuca, smanjuje se količina parijetalnih bikarbonata.

Sve se to ostvaruje razvojem prvog erozivnog defekta koji se očituje plitkim uništavanjem sluznice (do mišićnog sloja submukoznog sloja). Zatim je moguća ulceracija, ponekad čak i komplicirana (krvarenje, malignost, stenoza).

Koje su druge nuspojave želuca injekcije diklofenaka?

 • povraćanje;
 • Smanjen apetit;
 • Bolovi u trbuhu;
 • mučnina;
 • bubri;

Središnji živčani sustav je također osjetljiv na razvoj različitih nuspojava s diklofenak injekcijama. Unatoč činjenici da nisu specifični, ovi se simptomi često javljaju kada se ne slijede preporučene doze i vrijeme primjene.

Na primjer:

 • Migrena.
 • Vestibulopathy.
 • Meningitis.
 • Dissomnii.
 • Astenija.
 • Neuroza i stanja nalik neurozama.

Kao i svaki drugi lijek, diklofenak može izazvati alergijske reakcije. To može biti reakcija kože i reakcija u obliku bronhospazma (gušenja).

Sljedeće su glavne kožne manifestacije nuspojava zbog primjene injekcija diklofenaka:

 • Eritem (crvenilo) kože;
 • Netolerancija sunca;
 • dermatitis;
 • Alergijski ekcem;
 • Layel, Stephen-Johnsonov sindrom (toxicoderma) koji se razvija u novorođenčadi.

Krvna slika može se promijeniti. To može biti smanjenje razine hemoglobina (anemični sindrom), suzbijanje svih drugih izdanaka krvotvornih formacija s razvojem trombocitopenije, leukocitopenije, neutropenije.

Kao lokalne komplikacije, infiltrat se razvija u području stražnjice, bedara ili apscesa tih područja. Najčešće se ove pojave događaju kada se ne slijedi tehnika ubrizgavanja. Također je moguće razvoj nekroze tkiva (potkožno tkivo).

Pojava predoziranja, njegovo liječenje

Ako prelazite dnevnu ili jednokratnu dozu diklofenaka, moguće je predoziranje. Može se pojaviti uz poremećaje probavnog sustava (povraćanje, bol u trbuhu, u želucu, krvarenje) poremećaj središnjeg živčanog sustava (glavobolja, vestibulopatija), bubrežnih sindroma (urinarni sindrom, nefrotski i nefritski sindrom, oštećenje bubrežne funkcije).

Liječenje predoziranja NSAID tretira se na sljedeći način:

 1. Odustani od diklofenaka.
 2. Ispiranje želuca.
 3. U slučaju želučane lezije, intravenozno treba početi uzimati inhibitore protonske pumpe - Nexium, Lansoprazole i Suhlhex.
 4. Kada konvulzije - antikonvulzivi.

Diklofenak koristiti tijekom trudnoće

Govoreći o ampulama s diklofenakom tijekom trudnoće ili laktacije, potrebno je jasno razumjeti da su NSAIL-i teratogeni agensi za budući fetus. Stoga je uporaba injekcija s ovim lijekom opasna i kontraindicirana.

Masti, gelovi, tablete i drugi oblici doziranja s diklofenakom također prodiru u sistemsku cirkulaciju, uključujući i kroz posteljicu. Stoga se ovi oblici, kao injekcije, ne bi trebali koristiti za liječenje trudnica.

Značajke aplikacije

Diklofenak natrij se ne koristi za liječenje trudnica i dojilja, kao što je već spomenuto. Osim toga, osobe s kompliciranom poviješću čira također bi se trebale suzdržati od uzimanja neselektivnih NSAID-a, što je diklofenak. U ovom slučaju potrebno je koristiti više selektivnih sredstava - Rofekoksib, Celecoxib (Celebrex).

Da bi se isključio razvoj agranulocitoze i drugih odstupanja u krvnoj slici, potrebno je pratiti krvne parametre (indikatore bijele i crvene krvi).

Još jedna važna točka koju treba spomenuti za one koji žele liječiti diklofenakom je vožnja automobila. Kada se koriste NSAID, može uzrokovati sporo reagiranje.

Interakcija s drugim lijekovima i druge vrste interakcija

Da biste uspješno kombinirali unos diklofenaka s drugim lijekovima za liječenje drugih povezanih bolesti, morate znati kako će se zajednički korišteni lijekovi međusobno međusobno djelovati. Postoje lijekovi čija uporaba zajedno s NSAR potencira njihov učinak povećanjem koncentracije u biološkim tekućinama. Odnosno, doza ovih lijekova treba smanjiti kako bi se izbjegli toksični oblici diklofenak injekcija.

To uključuje:

 • Srčani glikozidi (strofantin, digoksin);
 • Antidepresivi (pripravci litija);
 • Spironolakton, veroshpiron, inspirati - diuretici koji štede kalij (s povećanjem njihove doze, moguće je hiperkalijuma, što je opasna asistolija - srčani zastoj);
 • Drugi NSAID - razvoj nuspojava.
 • Inhibitori enzima koji pretvara angiotenzin - kaptopril, zofenopril, enalapril, trandalopril;
 • Ostali antihipertenzivni lijekovi.

Sažetak pregleda lijekova

Što pacijenti kažu o primjeni injekcija diklofenaka? Uostalom, ovo je vjerojatno najčešći lijek za liječenje upalne boli lumbagom (osteohondroza), boli u leđima, u stražnjem dijelu nogu (lumbodija-išijas), s zglobnim sindromom kao dijelom lezije kod osteoartritisa, psorijaze, gihta, reaktivnog artritisa.

Većina bolesnika liječenih diklofenakom tvrdi da se učinak primjene injekcija razvija brzo - bol počinje opadati unutar pola sata.

Maksimalni učinak počinje biti vidljiv nakon nekoliko sati.

Učinak uz uvođenje lijeka jednom, kako kažu oni koji su već koristili injekcije diklofenaka, traje ne više od 8 sati, pa ako spasite bol morate ponovno ući u lijek.

Česta komplikacija ubrizgavanja injekcije unutar mišića je razvoj infiltracije. Mnogi pacijenti mogu izbjeći razvoj apscesa topičnim nanošenjem leda na mjesto injiciranja tijekom 2 minute.

Boca s toplom vodom, unatoč općoj zabludi, doprinosi širenju infekcije i pojavi apscesa.

Često se javljaju povraćanje, proljev ili bolovi u trbuhu. Uz istovremenu primjenu omeprazola, mnogi pacijenti su uspjeli izbjeći te manifestacije.

Analogi diklofenaka u ampulama

Lijekovi koji mogu zamijeniti injekciju diklofenaka za liječenje reumatoloških i neuroloških bolesti, zapravo, ne toliko. Poznati analog s hondroprotektivnim učinkom - Movalis, koji se temelji na drugom nesteroidnom protuupalnom sredstvu - meloksikamu.

Ovaj lijek, za razliku od diklofenaka, praktički je bezopasan za želudac i duodenum. Međutim, njegov učinak na manifestacije upale (oticanje, bol, ukočenost tijekom pokreta) primjetno je manji od učinka diklofenaka.

Jedini nedostatak korištenja Movalisa je njegova visoka cijena. No, s osteoartritisom za ublažavanje boli, smanjenjem boli, ovaj je lijek više indiciran, jer hrskavica nije podvrgnuta daljnjem uništenju. Bolesnici s popratnom patologijom kardiovaskularnog sustava, ovaj lijek je opasan u smislu mogućih trombotskih komplikacija.

Naklofen je sljedeći analog diklofenaka natrija za intramuskularnu primjenu. Njegova povoljna razlika u odnosu na izvornu je duži terapijski učinak, jer se apsorbira malo duže. Ali ovaj lijek je malo skuplji od diklofenaka natrija.

Bol i krckanje u leđima tijekom vremena mogu dovesti do strašnih posljedica - lokalnog ili potpunog ograničenja pokreta, čak i invaliditeta.

Ljudi koji su naučili iz gorkog iskustva koriste prirodne lijekove koje ortopedi preporučuju da liječe leđa i zglobove.

Koliko dana možete uzeti tablete diklofenaka

Tablete diklofenaka - nesteroidni protuupalni lijek.

Djeluje protuupalno, analgetski, antiplatetski i antipiretički. Najučinkovitije za upalne bolove. Koristi se za simptomatsko liječenje bolesti mišićno-koštanog sustava, smanjenje različitih vrsta bolnog sindroma.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o diklofenaku: potpune upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpune i nepotpune analoge lijeka, kao i osvrte na osobe koje su već koristile diklofenak tablete. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Kliničko-farmakološka skupina

Uvjeti prodaje u ljekarni

Prodano bez recepta.

Koliko košta tableta diklofenaka? Prosječna cijena u ljekarnama je na razini od 20 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Tableti se formiraju: tablete u f / c ljusci 25 mg, u p / o ljusci 25 i 50 mg, usporavaju 100 mg.

 • Sastav tableta u enteričkom ljusci 25 ili 50 mg diklofenak natrij, dikalcijev fosfat, škrob, magnezijev stearat, polivinil pirolidon K30, pročišćeni talk, celuloza acetat, indorezin, dietil ftalata, karmoizinovy ​​lakova, titan dioksid, Bulka 4R lakova, željezo oksid crveno i žute,

Farmakološki učinak

Potiskuje eksudativne i proliferativne faze upale. Smanjuje količinu serotonina, histamina i bradikinina, povećava prag percepcije receptora za bol; smanjuje koncentraciju PG u središtu termoregulacije, povećava prijenos topline, smanjuje tjelesnu temperaturu; inhibira agregaciju trombocita.

Indikacije za uporabu

Oblik tableta diklofenaka propisan je za ublažavanje boli u napadima psorijaznog, gihta, juvenilnog artritisa, ozljeda ligamenata i zglobnog aparata zgloba koljena.

Tablete se mogu koristiti za bol u kralježnici. Nastaju zbog osteohondroze i degenerativnih promjena u intervertebralnim diskovima. Upotrebljava se u kršenju bedrenih i lumbalnih živaca, tunelskom sindromu zgloba ili zglobova lakta. Nezamjenjiv je u slučaju ozljede, istezanja ili dislokacije, uključujući sportaše i ljude koji rade u fizički teškim industrijama.

kontraindikacije

Kontraindikacije za uporabu tableta:

 • upalna bolest crijeva;
 • pogoršanje gastrointestinalnih lezija (erozivni i ulcerativni);
 • krvarenje iz probavnog trakta;
 • teškog zatajenja bubrega ili jetre;
 • stanje nakon operacije bajpasa koronarne arterije;
 • trudnoća i dojenje;
 • "Aspirin trijada" - netolerancija na NSAID lijekove u bolesnika s bronhijalnom astmom i nosnim polipima;
 • djeca do 6 godina za 25 mg tablete, druge doze su kontraindicirane do 18 godina;
 • netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, patologija apsorpcije glukoze-galaktoze.

Propisuje se s oprezom u sljedećim stanjima: upalna bolest crijeva, alkoholizam, erozivni i ulcerativni gastrointestinalni poremećaji, kronični (bez pogoršanja), dijabetes, divertikulitis, inducirana porfirija, bronhijalna astma, anemija, kongestivno zatajenje srca, edematozni sindrom, arterijska hipertenzija, zatajenje jetre,, stanje nakon ozbiljnih kirurških intervencija, starost, sistemske patologije vezivnog tkiva.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Kontraindicirano u III. Tromjesečju trudnoće. U I. i II. Tromjesečju trudnoće treba primjenjivati ​​pod strogim indikacijama iu najmanjoj dozi.

Diklofenak prodire u majčino mlijeko. Ako je potrebno, treba prekinuti imenovanje lijeka tijekom dojenja za dojenje.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazuju da diklofenak u obliku tableta treba uzimati oralno, bez žvakanja i pijenja vode, po mogućnosti 30 minuta prije obroka (za postizanje brzog terapijskog učinka). Također je moguće uzeti lijek prije, tijekom ili nakon obroka.

 • Djeca od 15 godina i odrasli Diklofenak se propisuje 2-3 puta dnevno, 25-50 mg (maksimum - 150 mg dnevno). Nakon poboljšanja, doza se postupno smanjuje i prenosi na terapiju održavanja - 50 mg dnevno.

Kada se liječi juvenilni reumatoidni artritis, dnevna doza može se povećati na 3 mg / kg tjelesne težine.

Za djecu, lijek se obično propisuje u sljedećim dozama (pojedinačno / dnevno):

 • 6-7 godina (20-24 kg) - 25/25 mg;
 • 8-11 godina (25-37 kg) - 25 / 50-75 mg;
 • 12-14 godina (38-50 kg) - 25-50 / 75-100 mg.

Koliko dugo mogu koristiti?

Većina patologija i komplikacija povezanih s uporabom ovog lijeka javljaju se u pozadini trajanja liječenja. Kako uzimati tablete Diklofenak kako bi spriječili neugodne simptome? Prije svega, proces treba pratiti liječnik. Odraslim pacijentima se prepisuje 2-3 tablete dnevno. Doza se smanjuje s početkom poboljšanja.

Trajanje prijema ne smije biti dulje od 2 tjedna, osim u teškim slučajevima.

Nuspojave

Kada se uzimaju oralno, moguće su sljedeće nuspojave: dispeptički simptomi, erozivni i ulcerativni lezije probavnog kanala, perforacija njegovih zidova, krvarenje iz želuca i crijeva, povećana pospanost, vrtoglavica, reakcije preosjetljivosti, razdražljivost.

predozirati

Simptomi: mogući su hipotenzija, zatajenje bubrega, konvulzije, gastrointestinalna iritacija ili respiratorna depresija.

Liječenje: nema specifičnog antidota. U slučaju akutnog trovanja potrebno je što prije zaustaviti apsorpciju lijeka iz gastrointestinalnog trakta. Prikazano je ispiranje želuca, imenovanje aktivnog ugljena i druge simptomatske i potporne terapije. Primjena forsirane diureze, dijalize ili transfuzije krvi teško je opravdana zbog činjenice da su NSAID-i uvelike povezani sa serumskim proteinima i imaju opsežan metabolizam.

Posebne upute

U razdoblju liječenja lijekovima treba provoditi sustavno praćenje periferne krvi, jetre, funkcije bubrega, izmet u prisustvu krvi.

Pacijenti koji uzimaju lijek trebali bi se suzdržati od aktivnosti koje zahtijevaju povećanu pozornost i brze mentalne i motoričke reakcije, konzumaciju alkohola.

Interakcija lijekova

 1. Smanjuje učinak hipoglikemijskih sredstava.
 2. Smanjuje učinak hipotenzivnih i hipnotičkih lijekova.
 3. Acetilsalicilna kiselina smanjuje koncentraciju diklofenaka u krvi.
 4. Povećava koncentraciju digoksina u plazmi, metotreksata. litij i ciklosporinski lijekovi.
 5. Istovremena primjena paracetamola povećava rizik od razvoja nefrotoksičnog djelovanja diklofenaka.
 6. Cefamundol, cefoperazon, cefotetan, valproična kiselina i plikamicin povećavaju učestalost hipoprotrombinemije.
 7. Preparati ciklosporina i zlata povećavaju učinak diklofenaka na sintezu prostaglandina u bubrezima što povećava nefrotoksičnost.
 8. Istovremena primjena s etanolom, kolhicinom, kortikotropinom i preparatima Hypericum povećava rizik od krvarenja u gastrointestinalnom traktu.
 9. Smanjuje učinak diuretika, a pod utjecajem diuretika koji štede kalij povećava rizik od hiperkalemije; u pozadini antikoagulansa, trombolitičkih agensa (alteplaza, streptokinaza, urokinaze) - rizik od krvarenja (obično iz gastrointestinalnog trakta).
 10. Diklofenak pojačava učinak lijekova koji uzrokuju fotosenzibilizaciju, a lijekovi koji blokiraju tubularnu sekreciju povećavaju koncentraciju u plazmi diklofenaka, čime se povećava njegova toksičnost.
 11. Povećava vjerojatnost nuspojava drugih NSAID i glukokortikosteroidnih lijekova (krvarenje u probavnom traktu), toksičnost metotreksata i nefrotoksičnost ciklosporina.

Pokupili smo neke recenzije ljudi o tabletama diklofenaka:

 1. Irina. Imam artritis i giht. Nakon što je liječnik propisao piti tablete diklofenaka. Simptomi se vrlo loše smanjuju, bol gotovo ne nestaje, ostaci zglobova i ukočenost ostaju. Štoviše, želudac je također jako pogođen. Kad sam se ujutro probudila nakon što sam je uzela, primijetila sam da mi je želudac otekao, bio sam malo bolestan i bilo je blage mučnine. Nakon čitanja uputa, shvatio sam da su nuspojave lijeka mnogo veće od ljekovitih svojstava. U budućnosti nisam uzimala ovaj lijek. Liječnik je pronašao odgovarajuću alternativu.
 2. Tatjana. Diklofenak je široko korišteno analgetsko i protuupalno sredstvo. Moj suprug i ja često smo prepisivali ovaj lijek u drugačijem obliku doziranja, kada su me zabrinjavale boli u leđima i zglobovima. Lijek brzo ublažava bol, ali kad se propisuje dugotrajno liječenje, trpi gastrointestinalni trakt. Stoga se suzdržavamo od uzimanja što je više moguće i odabira benignih lijekova.
 3. Anatolij. U slučaju ozbiljnih kroničnih bolesti, te se pilule ne mogu izliječiti, one će samo ukloniti simptome. Imam kroničnu bolest. U prosjeku prihvaćam jednom godišnje, a najčešće se u to vrijeme već pojavljuju bolovi u zglobovima, ukočenost ujutro i oteklina. Općenito, dobar lijek, jeftin.

Ako iz nekog razloga trebate zamijeniti pilule, tada možete odabrati jedan od sljedećih analoga lijekova:

 • ibuprofen;
 • sulindak;
 • ortofen;
 • naproksen;
 • Diklak;
 • tenoksikam;
 • Klofezon;
 • piroksikam;
 • Neurodiclovit;
 • Indometacin.

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Pripreme čuvajte na suhom, tamnom mjestu, izvan dohvata djece, na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C.

Rok trajanja - 3 godine. Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Diklofenak je dobro poznati lijek koji se koristi za smanjenje boli. Mnogi pacijenti su zabrinuti zbog pitanja koliko dugo se diklofenak može uzimati. Sve ovisi o vrsti bolesti, kao io stupnju razvoja.

Značajke lijeka

Sportske ozljede, kao i bol u zglobovima, uzrokuju značajnu nelagodu osobi, ometajući normalan život.

Najučinkovitiji alat koji vam omogućuje da se bave različitim manifestacijama boli - diklofenak (diklofenak). On je u stanju brzo eliminirati bol, kao i smanjiti temperaturu na mjestu ozljede. Tablete su obložene i imaju produljeno djelovanje.

Sastav lijeka:

 • aktivni sastojak je diklofenak natrij, sadržan u količini od 0,1 grama.
 • dodatne komponente i ljuska se sastoji od talka s dodatkom boje.

Tablete su dostupne u različitim dozama. Diklofenak natrij usporava proizvodnju enzima koji uzrokuju upalu. Prosječna doza koja se preporučuje odrasloj osobi je 100-150 mg dnevno. Maksimalna doza koja se ne smije prekoračiti je 200 mg. Diklofenak treba popiti dijeljenjem doze na tri doze. Kada se postigne pozitivan učinak, doza se smanjuje na minimum. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 6 godina.

Tablete se ispiru s mnogo vode. Ne preporuča se podijeliti tablete ili žvakati prije gutanja. Izrađeni su na principu postupnog oslobađanja tvari u probavnom sustavu. Kršenje ljuske dovodi do dobivanja previše lijeka u određenom trenutku.

Nema posebnih uvjeta skladištenja. Diklofenak se čuva na sobnoj temperaturi, podalje od izravne sunčeve svjetlosti i uređaja za grijanje.

Indikacije za uporabu

U početku se ovaj lijek koristio u reumatoidnoj praksi za liječenje različitih vrsta patologija. Diklofenak je korišten za sigurno i učinkovito ublažavanje boli. Danas se lijek koristi za suzbijanje bolesti artritisa i artroze.

Ortopedija, sportska medicina također ne može bez ovog alata. Jednako učinkovito se nosi s patologijama blagog i teškog tijeka. Diklofenak se koristi tijekom kompleksne terapije, koja uključuje uporabu različitih lijekova. Uklanja prve znakove neuroloških problema koji su povezani s bolovima u leđima i glavoboljom.

Uzimanje lijeka ovisno o vrsti bolesti

osteochondrosis

Ovaj lijek se naširoko koristi za liječenje osteohondroze. Alat može u kratkom vremenu ublažiti bol, smanjiti oticanje i podnijeti upalu. Način propisan od liječnika nakon dijagnoze i dijagnoze. Doza se odabire pojedinačno za svakog pojedinog pacijenta, uzimajući u obzir osobne karakteristike organizma.

Tablete se mogu uzimati unutar 10 dana. Diklofenak ima niz nuspojava. Da bi se smanjili negativni učinci na gastrointestinalni trakt, on se mora uzeti nakon obroka. U nekim slučajevima, dodatno propisuje Almagel, koji neutralizira negativne učinke na zidove želuca.

zubobolja

Kada nastupi zubobolja, vrlo je važno da se što prije zaustavi nelagodu. Uostalom, zubobolja je teško izdržati. Korištenje tableta diklofenaka može brzo eliminirati bol i smanjiti upalu u jednoj dozi.

Doza je 50 mg lijeka nakon obroka, ali ne više od 150 mg dnevno.

Visoka tjelesna temperatura

Diklofenak je antipiretik. Koristi se za smanjenje visoke tjelesne temperature. Koliko dana? Način upisa za odraslu osobu ne smije biti duži od tri dana. Tablete se moraju uzimati tri puta dnevno. Upute za uporabu Diklofenak vezan uz lijek.

Diklofenak tablete treba piti 10 dana, ali ne duže. Uz dugoročni prijem povećava se rizik od negativnih posljedica. Glavne su: glavobolje, mučnina, krvarenje u želucu.

Liječnici snažno preporučuju da se ne liječi, jer može biti štetno za zdravlje.

Pronašli ste bug? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Samo pravo mišljenje

Poseban oblik lijeka je diklofenak u obliku tableta s produljenim djelovanjem. Tijek terapije tabletama diklofenaka ne prelazi dva tjedna. Krvarenje u probavnom sustavu. Reumatologiju. Diklofenak je prvi put korišten u liječenju reumatskih patologija. Diklofenak se široko koristi za ublažavanje bolnih sindroma u neurološkoj praksi. Diklofenak u obliku supozitorija ima nekoliko prednosti.

No, unatoč prepoznatoj opasnosti, većina liječnika u Europi i Americi i Rusiji i dalje ga postavlja svojim pacijentima. Diklofenak je prilično opasan lijek. Kada damo diklofenak, nikad ne dajemo više od 5 udaraca u nizu. Stoga ga morate uzeti. Diklofenak, naprotiv, agresivan lijek za želudac i više od dva tjedna se ne može uzeti, po mom mišljenju.

Sastav i oblik otpuštanja

Većina nesteroidnih protuupalnih lijekova, uključujući diklofenak, imaju popis nuspojava i štetno djeluju na želudac, bubrege i druge unutarnje organe. Ako upala nije prošla unutar dva, tri tjedna, onda je bolje zamijeniti diklofenak drugim lijekom sličnog djelovanja.

Kako uzimati lijek

Pokazalo se da COX-1 može također igrati ulogu u razvoju upalnog procesa. Osim inhibicije prostaglandina, identificirani su i drugi mehanizmi djelovanja diklofenaka. Stoga, analgetski učinak diklofenaka može biti posljedica njegovog učinka na različitim razinama i veza patogeneze bolnog sindroma.

Najčešći u općoj medicinskoj praksi su poremećaji mišićno-koštanog sustava. U liječenju ortopedskih i traumatskih ozljeda važan je i oblik oslobađanja lijeka. Mogućnost kombiniranja lokalnih i uobičajenih oblika diklofenaka omogućuje maksimalnu učinkovitost uz smanjivanje mogućih nuspojava.

Diklofenak je indiciran za liječenje akutne boli u leđima, s tunelskim sindromima (sindrom karpalnog tunela, sindrom kubitalnog kanala, itd.) S migrenom.

Predoziranje i nuspojave

Prijem diklofenaka treba započeti kada se pojave prvi simptomi. Tablete diklofenaka dostupne su u različitim dozama (Tablica 2). Doza i način primjene lijeka za svakog pacijenta se postavljaju pojedinačno, uzimajući u obzir ozbiljnost bolesti. Djeci od 6 do 15 godina (uključivo) propisuju se samo tablete od 25 mg. Dnevna doza je 0,5–2 mg / kg tjelesne težine (u 2-3 doze, ovisno o težini bolesti).

Kao posljedica sporog oslobađanja aktivne tvari pri uzimanju retardirovanih oblika diklofenaka natrija učinak dolazi kasnije, ali traje duže. Zbog toga je poželjno koristiti diklofenak u retardnom obliku, ako je potrebno, dugotrajnu uporabu lijeka (za kronične bolne sindrome, uglavnom u reumatološkoj praksi). Preporučena početna doza za odrasle je 75 mg, odnosno 1 tableta retardirano dnevno. Ista doza koristi se u relativno blagim slučajevima bolesti, kao iu dugotrajnoj terapiji.

Supozitorij se uvodi u rektum, ako je moguće duboko, poželjno nakon prethodnog čišćenja crijeva. Supozitoriji se ne smiju rezati na dijelove, budući da takva promjena uvjeta skladištenja lijeka može dodatno dovesti do poremećaja u raspodjeli diklofenaka.

Kod intramuskularne primjene lijek se ubrizgava duboko u gornji vanjski kvadrant stražnjice; tijekom dana koristiti najviše 2 ampule (150 mg) lijeka. U bubrežnim i jetrenim kolikama davanje diklofenaka obično se kombinira s primjenom antispazmodika.

Neželjeno djelovanje NSAID-a na tijelo je oštro ograničeno, ako se koriste u obliku lokalnih primjena. U inozemstvu postoje oblici za doziranje u obliku ploča za prianjanje na kožu, koji sadrže 1,3% diklofenak epolamina.

Nakon nanošenja lijeka na kožu, aktivni spoj nakuplja se u regionalnim mekim tkivima i ne više od 6% aktivne tvari ulazi u krvotok. Gel oblici diklofenaka su lijekovi bez recepta i vrlo su popularni.

Diklofenak ima optimalnu kombinaciju analgetskih i protuupalnih učinaka i dobru podnošljivost. Ako je potrebno, dugotrajno korištenje diklofenaka, što je posebno važno u reumatologiji, preporučuje se propisivanje diklofenaka zajedno s misoprostolom koji štiti sluznicu želuca od oštećenja.

Trajanje parenteralne primjene ne smije biti dulje od dva dana; ako je potrebno, liječenje se nastavlja s istim diklofenakom, ali u obliku tableta ili rektalnih supozitorija. Od samog početka pojavljivanja, diklofenak je našao široku primjenu u reumatologiji. Istodobno, upotreba spojeva koji blokiraju stvaranje NO i aktivaciju gvanilat ciklaze suzbili su analgetski učinak natrijevog diklofenaka.

Kako koristiti diklofenak tablete za cistitis?

Diklofenak je lijek koji pripada brojnim NSAID-ima. Ima produljeni učinak i pomaže smanjiti bol.

struktura

Aktivni sastojak lijeka je natrijev diklofenak (u nekim slučajevima paracetamol). Manji sastojci:

 • keratoprotektor;
 • polietilen glikol;
 • boje;
 • polisolrbata;
 • povidon;
 • Najbolje;
 • medicinski talk;
 • magnezijevu sol;
 • saharoza.

Farmakološka skupina

Djelovanje Tablete diklofenaka

farmakodinamiku

Tablete imaju sljedeća svojstva:

 • olakšanje upalnog procesa;
 • ublažavanje simptoma reumatizma i osteohondroze;
 • antiagregatsiya;
 • uklanjanje boli;
 • normalizacija temperature.

Načelo farmakološkog djelovanja lijeka temelji se na suzbijanju proizvodnje prostaglandina, koji izazivaju upale, bolove i grozničava stanja.

Dugotrajna primjena lijeka inhibira sintezu proteoglikana u hrskavici.

Lijek ublažava bol u mirovanju i tijekom kretanja. Istodobno ujutro nestaju ukočenost i oticanje zglobova.

farmakokinetika

Lijek karakterizira puna i brza apsorpcija. Koncentracija aktivne tvari raste i doseže svoj maksimum unutar 4-5 sati. Hrana 40% smanjuje koncentraciju i usporava apsorpciju od 1-4 sata.

T1 / 2 - od 3 do 6 sati. Izlučuje se žučom i urinom.

Što pomaže tabletama diklofenak

 • upalne i infektivne bolesti gornjih dišnih putova, koje prate bol (kao dio kompleksne terapije);
 • slab / umjereni bolni sindrom u algodysmenorrhei, adneksitisu, hemoroidima, migreni, u prisutnosti upale, nakon operacije, neuralgije / mialgije, zbog teške ozljede;
 • ODA poremećaji, uključujući artritis, osteoartritis, kronični juvenilni artritis, ankilozantni spondilitis, reumatoidni / psoriatični artritis.

kontraindikacije

 • visoka koncentracija kalija u plazmi;
 • nedostatak saharoze;
 • netolerancija na fruktozu;
 • patologije hematopoetskog sustava (uključujući hemofiliju);
 • zatajenje jetre / bubrega;
 • bolesti koronarnih arterija,
 • zastoj srca;
 • laktacija i treći trimestar trudnoće;
 • nedavna operacija bajpasa koronarne arterije;
 • pogoršanje upalnih bolesti probavnog trakta;
 • individualna netolerancija;
 • problemi s perifernom i cerebrovaskularnom arterijom.
 • napredna dob;
 • teški somatski poremećaji;
 • pušenje, zlouporaba alkohola;
 • dugotrajno liječenje primjenom NSAID;
 • čir na želucu u anamnezi;
 • kronične bolesti srca;
 • sistemske lezije vezivnog tkiva;
 • povišeni krvni tlak;
 • hiperlipoproteinemije;
 • anemija, astma;
 • pogoršanje alergijskog rinitisa;
 • oticanje sluznice nosa;
 • kronične patologije dišnog sustava.

Kako uzimati tablete Diklofenak

Unutra, piti tekućinu s neutralnom kiselinom.

Prije ili poslije obroka

Kako bi se smanjili štetni učinci lijeka na probavni trakt, bolje je piti nakon obroka.

Koliko košta tableta

Učinak lijeka počinje unutar 5-25 minuta nakon primjene.

Koliko dana treba uzeti

Lijek se može piti 10-15 dana.

Za bol

Za brzo uklanjanje glavobolje i zubobolje, kao i za uklanjanje neugodnosti u slučaju ozljeda i bolova u leđima, preporučena doza je 100 mg.

S cistitisom

Kako bi se spriječila patologija, uzmite 50 mg dnevno. Da biste uklonili negativne simptome, trebate konzumirati 50 mg lijeka dvaput ili tri puta dnevno.

Primjena kod djece

Prosječna doza za pacijente u dobi od 6 do 15 godina je od 0,5 do 2 mg / kg tjelesne težine. Ukupnu količinu lijekova treba podijeliti u 2-3 doze. U liječenju juvenilnog oblika artritisa moguće je povećati dozu na 3 mg na 1 kg tjelesne težine.

Nuspojave

 • imunološke reakcije: ekcem, eritem, fotosenzitivnost, hiperemija, angioedem;
 • hematopoetski organi: leukopenija, anemija, trombocitopenija;
 • dišni sustav: bronhijalni grčevi;
 • živčani sustav: gubitak orijentacije u prostoru, poremećaji spavanja, podražljivost, umor, meningitis u aseptičnom obliku;
 • Gastrointestinalni trakt: proljev, anoreksija, hepatitis izazvan lijekovima i drugi problemi gastrointestinalnog trakta.

predozirati

Glavni simptomi: crijevno krvarenje, zujanje u ušima, povećani tlak, napadaji. Kod značajnog predoziranja postoji rizik od pogoršanja zatajenja bubrega i hepatotoksičnih učinaka.

Terapija se sastoji od ispiranja crijeva i uzimanja tableta s aktivnim ugljenom. Daljnje liječenje ima za cilj borbu protiv negativnih simptoma.

Značajke aplikacije

Kod uzimanja lijeka postoji rizik od gastrointestinalnog krvarenja i smanjene hemostaze.

Tijekom trudnoće i dojenja

Proizvoñač nije proveo ispitivanja u svrhu utvrđivanja sigurnosti lijeka tijekom nošenja djeteta. Lijek u iznimnim slučajevima može biti imenovan u 1 i 2 trimestra. U tri tromjesečja primanje je kontraindicirano. To je zbog sposobnosti aktivne tvari da utječe na kontraktilnu funkciju maternice.

U slučaju oštećenja bubrežne funkcije

Kada je klirens kreatinina manji od 30 ml po minuti, NSAIL se koristi pažljivo i pod nadzorom stručnjaka.

Utjecaj na koncentraciju

Tijekom liječenja ponekad dolazi do pogoršanja koncentracije i brzine reakcije, stoga se neko vrijeme treba suzdržati od vožnje.

Interakcija lijekova

S drugim lijekovima

 • metotreksat: između primjena treba promatrati 24-satni interval;
 • preparati digoksina i litija: postoji rizik od povećane razine digoksina i litija;
 • ciklosporin: učinak aktivne tvari razmatranog lijeka na proizvodnju bubrežnih prostaglandina može povećati nefrotoksični učinak ciklosporina;
 • antihipertenzivi i diuretici: hipotenzivna aktivnost je minimizirana.

Kompatibilnost s alkoholom

Uvjeti skladištenja

Držite podalje od sunčeve svjetlosti i vlage izvan dohvata djece.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Prodaju li ih bez recepta?

Samo dopust

Koliko

Prosječna cijena tableta - od 50 do 70 rubalja. za 20 kom.

analoga

 • ortofen;
 • Diklofenak retard i akrikhin;
 • Diklobene;
 • Almiral;
 • Remetan;
 • Feloran;
 • Voltaren.

Liječnici recenzije

Valentina Mironova (terapeut), 40 godina, Barnaul

Visoko učinkovito i povoljno analgetsko i protuupalno sredstvo. Pacijenti govore pozitivno o njemu, ali korištenje tableta bez dopuštenja je nepoželjno.

Pregledi pacijenata

Sergey Kropalev, 45 godina, St. Petersburg

Ne mogu staviti injekcije, ali miris masti i gelova čini mi se gadim. Stoga sam morao dati prednost tim pilulama kada sam liječio gihtni artritis. Prestajem ih prihvaćati tek nakon što se neudobnost ukloni, nakon čega je ponovno uspostavim. Bol brzo nestane.


Članci O Depilacije